sort-solEt af de flotteste naturfænomener i verden finder man lige her i Danmark. Det er ikke nødvendigt at rejse om på den anden side af jorden for at opleve kunst i naturen. I stedet kan man tage til det sønderjyske og opleve ”Sort sol”. Et fænomen, der hvert år tiltrækker i tusinder af turister og lokale og som fascinerer gang på gang.

Her i Tøndermarsken slår stæreflokkene sig ned hvert forår og efterår på vej til eller fra Skandinavien, Finland og Rusland. Netop her i marsken findes der nogle særlige billelarver, som stærene elsker. Dem spiser de om dagen og overnatter i tagrørene lige uden for marsken. Især om efteråret kan man opleve dette fantastiske fænomen i en lang periode. Lige før stærene går ned for natten danner de flotte mønstre på himlen, som nærmest skygger for solen – deraf navnet ”sort sol”. I en sådan flok kan det være op til 1 million fugle.

De lokale ved, hvor der er størst chance for at opleve sort sol, så man spørger sig for dernede og så står man ellers klar med kameraet for at fange disse kunstneriske former.

For folk, der oplever dette første gang er det yderst overvældende og mange vender tilbage år efter år for at opleve et af naturens forunderlige vidundere.

Selv har jeg oplevet det 3 gange om efteråret og en enkelt gang om foråret og skal man vælge, vil jeg helt klart anbefale at man tager derned om efteråret, der er det altså flottest!