runningNår man som jeg har løbet i efterhånden en del år kan det hele godt blive lidt ensformigt og det kan være svært at motivere sig til at komme af sted. Derfor har jeg opstillet nogle gode råd til, hvordan løbeturen bliver sjovere for mig.

For mig gælder det om, at komme af sted fra morgenstunden af. Hvorfor gemme det til senere på dagen og konstant have dårlig samvittighed – nej, så hellere af sted fra morgenstunden. Udover den gode samvittighed giver det også energi til resten af dagens gøremål. Så ud af fjerene, snør løbeskoene og af sted, så når du heller ikke at overbevise dig selv om, at det er for koldt, for varmt, for trist, for…
Sæt dig selv små mål: Jeg arbejder selv med ugemål – de er overskuelige, men jeg er alligevel nødt til at hanke op i mig selv, hvis jeg vil nå dem.

Overrask dig selv: Løber du altid nøjagtig den samme rute, så bliver det kedeligt og ensformigt, løb en anden vej end den du plejer – kør ud i naturen og løb fra et nyt sted, så du oplever og sanser noget nyt på ruten. På den måde glemmer du helt at du løber, men oplever i stedet og dette giver i den grad også ny energi.

Lidt har også ret: Har du dage, hvor du ikke kan overskue en normal træning, så tag alligevel tøjet på og kom af sted. Når du en halv distance er det bestemt bedre end ingenting og det er nemmere at komme af sted igen dagen efter.