I dag skulle grillen indvies efter vinteren. Nogle mener, at man kan grille hele året, men jeg må nu indrømme, at jeg stadig pakker min væk om vinteren og nyder, at finde den frem igen, når solen for alvor titter frem igen i løbet af foråret. Jeg plejer at pakke den væk, når vi stiller tiden om til vintertid og frem igen, når det bliver sommertid.

Efterhånden kan man jo lave alt på en grill, men for mig er der stadig ikke noget bedre end en god burger. Derfor laver jeg altid sådan en stak som det første hvert forår. Gode venner inviteres og vi sidder helst ude og spiser netop denne aften. Der er noget helt særligt over sådan en aften, hvor man føler, at vinteren er slut og det går mod lysere tider.

Der hører naturligvis gode, hjemmelavede pomfritter til. Bollerne bager jeg selv, så de bliver lige sådan, som jeg allerbedst kan lide dem. Godt med grønt tilbehør er også med til at gøre oplevelsen fuldendt. Bøffen skal være fedtfattig og stegt lige tilpas – se, så er der forår i luften og jeg glæder mig allerede til sommeren og de lyse morgener og aftener.

Selvfølgelig skal der serveres et god, kold øl til bøfferne – gerne en af de økologiske, som man efterhånden kan købe i de fleste danske supermarkeder.

Burgere er måske ikke det sundeste, der findes, men hold da op, hvor det smager som fuglene synger og hvis er det er der, jeg synder, så går det nok!